RINDERDTIM I SARAJEVE TE KAPIDAN GJON MARKA GJONIT!

Misioni yne eshte nje nisiative private e perqendruar rreth restaorimit dhe ruajtjes se trashegimise historike dhe kulturore te Sarajeve te Kapidan Gjon Marka Gjonit ne interes te mbare publikut.

Objektivi yne, vecse ruajtja dhe riorientimi i ktyre vlerave mbetet edukimi dhe njohja e publikut me trashegimine e Sarajeve dhe te tokes se Sarajeve, permes grumbullimeve publike ne strukturen e Sarajeve te rindertuara dhe ne ambjentet e obborrit te riorganizuar.

Sarajet do te jene nje qender grumbullimi e mikpritje per te gjithe shqiptaret dhe turistet te cilet do te kene rastin te njihen me historine reale te Deres se Ghomarkut, rendesine e saj historike dhe kulturore si dhe kontributin e saj per Mirditen dhe mbare Shqiperine. Sarajet jane nje vend ku mund te reflektohet mbi historine unike te Mirdites, mbi historine e Kapidan Gjon Marka Gjonit i cili nuk i ka harruar kurre sakrificat, humbjet, kontributin e mirditasve e mbi te gjitha besimin e mirditasve te kapidani i tyre.

Atyre te mbare Mirdites dua tu them: “Ta transformojme kete enderr ne realitet, ti rindertojme bashkarisht Sarajet, e ti gezohemi bashkarisht historise se mrekullueshme te Mirdites dhe mbare Shqiperise”.

Me mbeshtetjen tuaj ky sforcim me ndihmon te ndihmoj Mirditen per te qene e njohur nga te gjithe. Për të mbështetur këtë iniciativë, ju lutemi vizitoni www.sarajetgjonmarkagjonit.com.

Bianca M. Gjomarkaj

Posted on July 22, 2021, in Welcome. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: